Morbius Film İncelemesi: Sony, Marvel’ı Rahat Bırak Artık!

0
Sony, kendi Marvel evrenini büyütmek istiyor ve Venom filmiyle başlayan bu seri Morbius filmi ile devam ediyor. Bu yazımızda Morbius filmini inceleyecek ve bağlantılı birkaç konuya da değineceğiz.


Sony, kendi Marvel evrenini büyütmek istiyor ve Venom filmiyle başlayan bu seri Morbius filmi ile devam ediyor. Bu yazımızda Morbius filmini inceleyecek ve bağlantılı birkaç konuya da değineceğiz.
Bu incelemede spoiler yer almamaktadır, gönül rahatlığıyla okuyup fikir edinebilirsiniz.

Morbius Gerekli miydi?

Böyle bir soru biraz tuhaf kaçmış olabilir. Çünkü çizgi roman hayranları herhangi bir Marvel karakterinin sinema filmine uyarlanmasına hep heyecanlanmışlardır. Ama bu film için bu yeterli olmamış maalesef. Detaylarına inceleme kısmında girerim fakat şunu söyleyebilirim ki bence gerek yoktu bir Morbius filmine, eğer bu seviyede bir iş çıkacaksa ortaya. 

Morbius, Spider-Man‘in popüler düşmanlarından birisi. Sony’nin Venom ile başlattığı bu evrende Spider-Man düşmanlarını bir araya getirme planı olduğu ortada ve bakıldığında Morbius da bu seriye dahil olması mantıklı bir karakter. Ama işte hep bir “ama” söz konusu oluyor bu serinin filmlerinde. Sırada karşınızda Morbius film eleştirisi:

Morbius Film İncelemesi ve Yorumları

Bu inceleme diğer incelemelerden biraz sıyrılıp bir haykırışa dönebilir, bunu baştan belirteyim. Zira Morbius filmi incelemeye değer bir iş olmuş mu o da ayrı bir tartışma konusu.

Filmi, ön inceleme notlarından ve yorumlarından kaçınmış bir şekilde izledim, çünkü ister istemez beklentiyi etkileyebiliyor. Beklentim hem bir Sony yapımı olmasından hem de Morbius karakteri olmasından ötürü çok yüksek değildi haliyle. Ama en azından Venom filmlerinden farklı bir seviyede olmasını ummuştum. Kıyaslamayla başladık madem söyleyeyim. Venom: Let There Be Carnage kadar kötü değil, Venom kadar iyi de değil. Burada söz konusu filmlerin hepsi de ağız tadı bozacak yapımlar zaten orası ayrı bir olay.

Filmin neden olmadığına gelirsek. Karakterlerin hiçbiri; buna ana karakter de dahil derinliği olmayan, izleyicide hiçbir duygu uyandırmayan yüzeysel karakterler olarak yazılmış. Hikaye de bir bu kadar yüzeysel kaldığı için filmde olan olayların hiçbirisi ne merak uyandırıyor ne de ilginizi çekiyor. Bir orijin hikayesi olarak başarısız bir film diyebilirim. Morbius’un yaşadıkları hep yarım yamalak anlatılmış. Karakterin duygularını görmek mümkün değil. Jared Leto bu filme en ufak bir katkı sağlayamamış, karakteri kötü yazıldığı için. Bir süper kahraman filminde olmazsa olmaz kötü adamlar hep ana karakter kadar önemli ve ilgi çekicidirler. Bu film için bunu da söyleyemiyoruz. Filmdeki karakterlerin motivasyonları ya yok ya da tatmin etmiyor.

Son birkaç konudan birisi de görsel efekt tarzı. Filmde Morbius karakterinin radar gücünü anlatmak için kullanılan görsel efekt insanı rahatsız ediyor ve filmin tonuna ayak uyduramıyor. Morbius karakterinin aksiyonu sırasında sanki Captain Marvel‘ı izliyormuşçasına parıldaması cidden komik olmuş.

Filmin tonu Venom filmlerine kıyasla daha stabil olmuş. Burada kastettiğim sürekli olarak düşük seviye şakaların yapılmaması. Tabii ki bu filmde de gereksiz şekilde bu var ama çok abartmamışlar. Tabii bu ne kadar yeterli bilemiyorum. Çünkü Morbius gibi vahşi bir karakterin filminde bu kadar az kan görmemiz ve aksiyonun sürekli olarak gizlenmesi de çok saçma duruyor. Aksiyon kısımlarında sürekli yavaş çekim görmemiz ve doğru düzgün bir koreografi olmaması da bu filmi kötü yapan şeylerden birisi.

Toparlamak gerekirse… Film nerede başlıyor nerede bitiyor anlamadan bir şeyler izlemiş oluyorsunuz ve izlediğiniz şeyler zerre ilginizi çekemiyor. Neredeyse hiçbir şeye hizmet etmeyen film, sadece evrende bu karakter de yer alsın diye yapılmış ve üstüne hiç uğraşılmamış

Sony – Marvel Evreni

Sony, Venom ile kendi Marvel evrenini başlattı ve ilk film ortalamaydı ve gelecek vadediyordu. Venom: Let There Be Carnage ve Spider-Man: No Way Home filmleri ile de Marvel Sinematik Evreni ile de kesiştiler. Morbius filmi de Venom ile aynı evrende geçiyor ve filmin post-credit sahnesi de bu filmin de bir yerlere bağlanacağını gösteriyor. Tamam, kabul ediyorum, bildiğimiz bu karakterleri bir arada görmek güzel bir şey. Zaten MCU da bu temel üzerine inşa edilmiş. Sony de ayrı bir şekilde kendi evrenini inşa ediyor ama bu şekilde devam ederlerse bu planların çoğu suya düşecek gibi gözüküyor. Zira bu filmler gişede çok büyük zararlar etmese de izleyici kitlesinin Sony – Marvel yapımı filmlerine bakışı kötü yönde etkiliyor. Yani sürekli bu karakterlerin filmlerini yapıp berbat etmektense filmlere daha özen göstermeye başlamaları gerek.

Morbius film eleştisi ve yorumlarım bu kadardı. Bugünkü inceleme konumuz Sony’nin Venom evreninde geçen yeni filmi Morbius oldu. Bir incelemeden daha çok bir sitem yazısı gibi oldu, bunun için kusura bakmayın. Ama burada söylediklerim aslında hepimizin ortak düşünceleri bence. Başka bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın.
Kategori

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Lütfen bize destek olmak için izlediğiniz filmlere yorum yazmayı unutmayın. " Sineflix Türkiye"

Lütfen bize destek olmak için izlediğiniz filmlere yorum yazmayı unutmayın. " Sineflix Türkiye"

Yorum Gönder (0)
Lütfen bize destek olmak için izlediğiniz filmlere yorum yazmayı unutmayın. "Sineflix Türkiye"
Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edin
Accept !