En İyi Gençlik & Parti Filmleri

0
Gençlik & Parti Filmleri genellikle ergenlik çağındaki gençlerin hayatını olduğu gibi ve özellikle de mizahi bir dille anlatan filmlerdir. Bu filmlerde müzik, cinselliği tanıma, eğlence ve dünyaya olan isyanın bol alkolle dile getirilmesi ve gençlerin yaşlarının vermiş olduğu saflıkla tüm bu öğelerde kendilerini komik hale düşürmelerinin kaçınılmaz olduğu eğlenceli film türlerinden biridir.

Genellikle gençlerin kullanıldığı ancak bazı yaşça ilerlemiş değerli aktör ve aktrislerin de bazı filmlerde dahil oldukları ve kendilerini genç hissetmek için yeniden gençlik yıllarındaki vurdum duymazlıklarına gittikleri film türleri arasında yer alan Gençlik ve Parti Filmleri her zaman bir lise ya da üniversite macerasını anlatmaz. Bu tür aslında içeriğinde birçok yan kategoriyi de barındıran ve mizah dozu oldukça yüksek olan filmlerdir. Genel olarak konu dünyaya ya da karakterin kendisine veya sevdiği kişiye olan isyanını abartması üzerinden durur. Ancak bunu o denli düzeyli ve saf bir şekilde yapar ki izleyici gülmekten kendisini alamaz. Şimdi isterseniz gelin bu muhteşem filmlerin en iyilerine hep beraber bir göz atıp yeniden o eğlenceli filmleri hatırlayalım.

Bir polisiye komedisi olan filmin baş rollerindeki Schmidt ve Jenko uzun bir eğitimin ardından polis okulundan mezun olmuş ve yavaş yavaş göreve atılmaya başlamış iki genç polis memurudur. İkili birbiriyle çok iyi anlaşmakta ve çoğunlukla birlikte takılmaktadırlar. Ayrıca çoğunlukla birlikte çalışan ikili verilen görevleri de birlikte yürütmektedirler. Sıradaki görevleri ise bir lisede gizli polis memuru olmaktır. Bunun için kılık değiştirmek zorunda kalırlar. Sonuçta ikisi de adeta yıllar öncesine geri döner ve liseli gibi giyinip liseli bir genç gibi davranmaya başlarlar. Ancak bir sıkıntı vardır ki bitirim ikili kendilerini rollerine fazla kaptırırlar. Burada asıl görevi liseliler arasında dönen alkol ve uyuşturucu gibi yaşa dışı şeyleri tespit etmek olan Schmidt ve Jenko, başlarına ne gibi komik olaylar getireceklerdir?

Beca en büyük hobisi müzik olan bir genç kızdır. Özellikle bol bol şarkı söylemeye bayılan Beca, eğitim hayatı haricindeki bulunan boş zamanının çoğunluğunu müzik yapmakla ve şarkı söylemekle geçirmektedir. Şu sıralar bir okul değişikliği yapmak zorunda kalan Beca, yeni kayıt olduğu okula alışma sürecinden geçmektedir. Ancak bu onun için o kadar da kolay olmayacaktır çünkü burada gerek küstah gerek sıcakkanlı gerek de havalı birçok farklı hemcinsi ile denk gelecektir. Bir süre sonra kendine tüm farklılıkları ile birlikte güzel olan kızlardan oluşan bir müzik grubu kurar. Peki müzikleri ile kısa sürede ün kazanmaya başlayan kızların şöhreti nereye kadar yükselecektir? Okul da bu grup ne anlam ifade edecektir? Ayrıca onları ne gibi bir süreç ve ne tür zorluklar beklemektedir?

Scott Pilgrim 22 yaşına yeni girmiş genç bir çocuktur. Her genç erkek gibi kendisine karşı cinsten flört yapmaya çalışan Scott bu konuda pek başarılı olamamış ve kızlarla pek de iyi diyaloglar geliştirememiştir. O da kendini daha çok müziğe ve gitara vermiş hayatının merkezine müziği koymuştur. Vaktinin büyük bir çoğunluğunu gitarına ayırmaktadır ayrıca kendi çapında müzik yaptığı Sex Bob-omb grubu ile vakit geçirmektedir. Ancak günlerden bir gün denk geldiği bir kız onu adeta kalbinden vuracak ve bildiği her şeyi unutmasın sağlayacaktır. Bu, Ramona V. Flowers'tır. Artık tek hedefi müzik değil, bu kızı elde etmek olacaktır. Ancak onu elde edebilmesi için kızın doğa üstü güçlere sahip olan eski flörtleri ile ciddi bir mücadeleye girişmesi gerekecektir. Peki Scott bu mücadeleyi kazanmayı başarabilecek midir?

Film kız erkek arasındaki ilişkileri konu edinen bir gençlik filmi niteliğinde karşımıza çıkıyor. Başrolde bulunan dört genç erkek kendilerini ve vücutlarını yeni yeni keşfetmenin ve ergenliklerinin verdiği merak ve heyecan duyguları ile karşı cinse yaklaşmanın yollarını arıyor. Bunun için karşılarında da birbirinden güzel genç kızların bulunduğu dört kişilik bir kız arkadaş grubu bulunuyor. İki karşı cinsin yakınlaşması için buldukları araç ise bir pastadan ibaret. Peki ya dört kişilik erkek grubu bu kızlara nasıl yaklaşabilecekleri konusunda tecrübe edinebilecek mi? Peki kızların ve erkeklerin birbirlerini özellikle fiziksel anlamda tanımaya çalıştıkları bu komedi serüveni boyunca arkadaş gruplarının başına ne gibi komik olaylar gelecek?

Molly ve Amy gençliklerinin baharında iki güzel kızdır. Aralarında son derece samimi bir dostluk vardır. Çoğunlukla birlikte takılan bu ikilinin en göze çarpan özelliği ikisinin de derslerine düzenli çalışan, disiplinli bir akademik hayata sahip olmalarıdır. Tabi bu disiplin ve düzenli çalışmaların getirdiği başarılara da sahiplerdir. Ancak bir süre sonra ikisi de harıl harıl ders çalışmaktan yorulmaya başlar. Kendilerinin de diğer genç kızlar ve erkekler gibi eğlenmeye hakları olduğunu hatırlar ve birlikte kafa dağıtmaya karar verirler. Ancak diğer gençlerin okulda yıllar boyunca yaptığı eğlencelerin acısını birden çıkarmaya çalışacaklardır. Peki bu dağıtma süreçlerinde Molly ve Amy'nin başına ne gibi olaylar gelecektir? İkili istedikleri eğlenceyi bulmayı başarabilecekler midir?

Takvimler 1990'lı yılları göstermektedir. Hayalleri süsleyen ülke Fransa'da, 20 kişilik bir dans grubu bulunmaktadır. Bu dans grubundakiler çoğunlukla sokak dansçısı olarak sanatlarını icra etmektedir. Yine yapacakları bir dans gösterisi için yatılı bir okulda prova yapmak üzere yola koyulurlar. Bu yatılı okulun bulunduğu yer ise biraz gariptir çünkü bu okul ormanın ücra köşelerinden birine inşa edilmiş bir yapıdır. Büyük gösteriden önce son bir eğlence düzenlemeye karar verirler. Başlarda normal seyrinde ilerleyen eğlence ilerleyen saatlerde yerini esrarengiz olayların gerçekleşmesine bırakacaktır. Dansçılar, birden kendini bir bilinmezliğin ortasında bulur. Adeta hepsi birer birer uyuşturulmuş gibidir. Sanki ruhları başka alemlere doğru yola çıkmıştır; kimisi cennete, kimisi cehenneme.

Cal Weaver orta yaşın biraz üzerinde, sıradan ama neredeyse her şeyin yolunda gittiği mükemmel denilebilecek hayata sahip bir adamdır. Mesleğinde son derece başarılı olan kariyer sahibi Cal aynı zamanda mutlu da bir evlilik hayatına sahiptir. Ancak bir gün gelir ve tüm mutluluğunu alt üst edecek bir haber alır. Çok sevdiği eşi Emily, onu aldatmıştır. Artık ona karşı bir şey hissetmeyen Emily boşanmaya karar vermiştir. Cal bu gelişmelerden sonra uzun bir süre kendini toparlayamaz. Bunun üzerine devreye arkadaşı Jacob Palmer girer. Jacob Palmer onun, eşini unutup hayatına devam edebilmesi için arkadaşına her türlü desteği sağlamaya hazırdır. Jacob, arkadaşının önüne tonlarca içki, onlarca birbirinden güzel kadın ve sınırsız eğlence seçenekleri sunar. Peki Cal eşini unutmayı başarabilecek midir?

Amerikan yapımı filmin temelinde bambaşka iki karakterdeki genç adamların birlikte yaşadığı olaylar konu ediniliyor. Harold Lee ve Kumar Patel ikisi de Amerikalı birer gençtirler. Ancak Harold Lee, Kore kökenli Kumar Pastel ise Hint kökenli bambaşka iki farklı kültüre ait insanlardır. Aynı odada kalmak zorunda olan bu ikili, birbirlerinin onlara son derece garip gelecek olan birçok huylarına ve davranışlarına şahit olacaktır. İkilinin en çok istediği şey Beyaz Kale denen yere geziye gitmektedir. Tabi birlikte çıktıkları bu yolculuklarda ve yaşayacakları olaylarda yine birlikte hareket etmek zorunda kalacaklardır. Peki birbirinden hem çok farklı hem de bir o kadar da benzeyen bu iki karakter başlarına ne gibi trajikomik olaylar getireceklerdir? Ve atılacakları bu maceralardan sağ çıkmayı başarabilecekler midir?

Bartleby Gaines, artık çocukluk döneminden yavaş yavaş çıkmış ve ergenlik döneminin ortalarına doğru ilerleyen gencecik bir çocuktur. Bu sene lise üçü bitirip son sınıfa geçmeye hazırlanmaktadır. Artık üniversite dönemine doğru ilerleyen Bartleby'den ailesi de yüksek beklentileri içerisine girmeye başlarlar. Ancak Bartleby'in bu durumu pek de umursadığı söylenemez. Ailesinin ise bu duruma olan tepkileri ve baskıları gün geçtikçe artmaktadır. Sonunda bu baskıya dayanamayan Bartleby ailesinin üzerine gelişinden kaçabilmek için kendince bir plan yürütür. Kendisi gibi kafadar birkaç arkadaşı ile birlikte toplanarak kendilerine aslında var olmayan sahte bir kampüs oluştururlar. Peki Bartleby yaptığı bu çılgın kampüs planı ile nereye kadar ailesini kandırabilecek ve foyası ne zaman ortaya çıkacaktır?

Cady, zooloji ile uğraşan bir anne babadan doğmuştur. Haliyle hayvanlar ve ormanlar ile hayli içli dışlı olarak büyütülmüştür. Doğduğundan beri Afrika'da görev yapan ailesi ile birlikte burada yetişmiştir. Ve tabi ki şehir hayatı ile birlikte değil orman kanunları ile birlikte! Küçüklüğünü geçirdiği süreç boyunca hiç okula gitmemiş yalnızca evden özel bir ders takibi ile eğitim hayatını sürdürmüştür. Zaman ilerlemiş ergenliğe girmiş ve artık lise çağına gelmiştir. Böylece düzenli bir okula yazılma vakti de gelmiştir. Artık diğer gençlerle birlikte burada eğitim görecektir. Ancak yazıldığı lisede öyle bir çocuğa tutulur ki bu durum başına bela olacaktır. Hoşlandığı çocuk, okuldaki en popüler kızın eski sevgilisidir. Peki Cady, bu çocuk için sıkı bir mücadele vermeye hazır mıdır?
Kategori

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Lütfen bize destek olmak için izlediğiniz filmlere yorum yazmayı unutmayın. " Sineflix Türkiye"

Lütfen bize destek olmak için izlediğiniz filmlere yorum yazmayı unutmayın. " Sineflix Türkiye"

Yorum Gönder (0)
Lütfen bize destek olmak için izlediğiniz filmlere yorum yazmayı unutmayın. "Sineflix Türkiye"
Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edin
Accept !